Hollandaise

Hollandaise er en blandt de kendte -aise saucer.

Hollandaise kan tilføres smag, men er i denne klassiske opskrift syrnet med citronsaft, der giver en lækker smag af smør og syre.

Sværhedsgrad

Sværhedsgrad

Udfordrende

Oprindelse

Frankrig

Tid

Tid

0:15

Serveringer

Serveringer

3-4 portioner

Ingredienser

3 pasteuriserede æggeblommer
300 gram smør
0,5 citron
Salt
Hvid peber

Fremgangsmåde

1.

Start med at putte smøret i en gryde, og lad det klare.

Smør klares bedst ved at holde en forholdsvis lav varme og undgå omrøring!

2.

Imens smøret klarer piskes de 3 æggeblommer (du kan også bruge 4 hvis det er nemmere), til de er luftige og hvidlige.

Hvis du bruger en høj bøtte/målebæger kan en stavblender med fordel anvendes. Det gør saucens tilberedelse meget nemmere.

3.

Når smøret er klaret, tilsættes det langsomt i de piskede æggeblommer, under konstant omrøring.

Hvis stavblenderen bruges kan du hælde lidt kraftigere end hvis du pisker med håndkraft.

Vær opmærksom på ikke at få vallen fra smøren (det hvide bundfald) med i saucen. Hvis du bruger en god stavblender kan det dog tilsættes uden det har betydning.

4.

Efter det klarede smør er pisket godt sammen med æggene, tilsættes saften fra en halv citron i saucen. Herefter omrøres kraftigt for at samle saucen igen.

Saucen tilsmages med salt og hvid peber og er klar til servering.

Idéer og tips

Serveres straks efter blandet, så den fortsat holder temperaturen og konsistensen.

en_US