Vegetarisk indisk delikatesse. Giver en intens smag af løg og varme krydderier.
Ingredienser
6-8 rødløg (afhængigt af størrelse)
2 røde chili (styrke efter smag, men ikke for stærke)
1 bundt frisk koriander
2 spsk friskrevet ingefær
1 spsk gurkemeje
1 spæk spidskommen pulver
280 g kikærtemel (chana)
125 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
Lidt vand
0,5 l olie til stegning
Fremgangsmåde
1.
Start med at skære løgene i både, og herefter i tynde både.
Foretrukket størrelse på bådene er ca. 0,3 cm brede.
2.
Start med at hakke chilien fint, og korianderen lidt grovere. Riv herefter ingefæren.
3.
Bland kikærtemel, hvedemel, gurkemeje, spidskommen, salt og bagepulver.
Tilsæt lidt vand, så konsistensen af den færdigrørte dej bliver som en god tyk pandekagedej.
4.
Tilsæt nu de resterende ingredienser:
- Skårne rødløg
- Finthakket chili
- Friskrevet ingefær
- Friske korriander
Bland ingredienserne grundigt.
Det kan være en fordel at blande løgene i til sidst, da det er nemmere at røre ingredienserne ud, før løg tilsættes.
5.
Varm olien i en dyb pande, og sæt dejen med løg som små kager i olien.
Det er vigtigt at olien ikke er for varmt, samt at dine bahji ikke er for store, da de så ikke vil blive bagt i midten.
Fortsæt stegningen indtil dine bahji er gyldne i overfladen.
Idéer og tips
Ligesom alt andet der tilberedes i varm olie, bør bahji spises omgående, men kan dog fryses ned og genopvarmet.
Straks inden serveringen, er det en god idé at drysse lidt groft salt på dine anion bahji.
