Ketchup

Hjemmelavet ketchup. Denne version minder mest om Heinz i sit smagsudtryk, men afhængigt af krydderiblandingen kan den nemt ændres efter personlig smag.

Denne opskrift laves nemmest på en Thermomixer.

Sværhedsgrad

Sværhedsgrad

Let

Oprindelse

USA

Tid

Tid

24:30

Serveringer

Serveringer

Ingredienser

150 g sukker
2 hele nelliker
2 hele allehånde korn (0,130 g)
1 hel peberkorn
10 korrianderfrø
1/8 tsk sellerisalt
15 g groft salt
3/4 tsk xanthangummi (E415)
Lidt hvidløgspulver
280 g tomatkoncentrat
150 g lagereddike (farveløs)
100 g vand

Fremgangsmåde

1.

Mal alle krydderierne sammen, til et helt fint pulver.

2.

Bland tomatpure, eddike og vand grundigt sammen.

Tilsæt krydderiblandingen og mix blandingen grundigt sammen. Dette gøres nemmest med f.eks. en stavblender eller andet køkkenudstyr.

3.

Pak den færdige ketchup på rene, steriliserede beholdere/glas, og lad det trække 24 timer i køleskab på maks 5 grader celcius, før servering.

Thermomix

1.

Tilføj alle krydderierne i Thermomixer skålen.

Placer låget på maskinen, og placer et fugtet viskestykke over låget, for at undgå krydderi støv i hele køkkenet.

Kør 20 sekunder på niveau 8.

Afvent 5-10 minutter, før låget tages af maskinen, eller viskestykket fjernes. Krydderierne er malet til meget fint støv og hvirvler rundt i køkkenet hvis der åbnes straks.

2.

I krydderiblandingen i Thermomixeren tilsættes:

  • Tomatpure
  • Eddike
  • Vand

Kør 20 sekunder på niveau 8.

3.

Pak den færdige ketchup på rene, steriliserede beholdere/glas, og lad det trække 24 timer i køleskab på maks 5 grader celcius, før servering.

Idéer og tips

da_DK